February 8, 2018

Please reload

Recente berichten

Succesvol Solliciteren, een Werkplan

March 22, 2019

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

Survival of the Fittest op de Arbeidsmarkt

October 17, 2016

 

De arbeidsmarkt lijkt wel Darwinistisch, de strijd om werk is een ‘survival of the fittest’ concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een nieuw rapport (bron: Volkskrant 12-10-16).

Mensen met een ziekte of handicap komen steeds moeilijker aan een baan. Niet de prestaties, maar de gezondheid en het ziekteverzuim van personeel maakt voor werkgevers het verschil tussen ontslag of aanblijven.

Ook blijkt, aldus het SCP dat werkgevers ziekteverzuim of gezondheidsklachten bij werknemers veel zwaarder laten meetellen bij een eventuele ontslagronde of contractverlenging dan de kwaliteit van iemands functioneren. Leeftijd of de economische situatie speelt al helemaal een ondergeschikte rol. Opvallend is ook dat werkgevers niet lichamelijke, maar psychologische klachten als grootste arbeidsgevaar zien voor werknemers. Bijna de helft van de bedrijven noemt werkdruk het belangrijkste arbeidsrisico. Tegelijkertijd blijken werkgevers nauwelijks maatregelen te nemen om burn-outs en een te hoge werkdruk te voorkomen.

 

Survival of the Fittest betekent letterlijk vertaald: ‘Overleven van de best aangepaste’ .

Mijn tip: denk na, hoe pas jij je aan om gezond, met plezier en productief mee te blijven doen op de arbeidsmarkt? Maak een Plan B!

Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square