top of page

In deze sectoren is nu werk

Het vinden van werk is er door de coronacrisis niet makkelijker op geworden. Toch zijn er kansen. Er zijn namelijk sectoren waar juist nu wel werk te vinden is. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Waar is werk?

In sommige sectoren ligt het werk grotendeels stil, bijvoorbeeld in de horeca. Op andere plekken is de behoefte aan personeel groter dan ooit:

  • in de zorg

  • de logistiek, bijvoorbeeld pakketbezorgers

  • de land- en tuinbouw zoekt de komende tijd medewerkers om te oogsten

  • bij sommige klantcontactcentra

In veel sectoren start het werk weer steeds meer op. In bijvoorbeeld de bouw en installatie is er veel gedaan om toch veilig te kunnen werken. Daar zijn op dit moment vakmensen nodig, zoals bijvoorbeeld timmermannen, schilders of monteurs. En in het onderwijs blijft er behoefte aan bevoegde leerkrachten.

Houd de vacaturesites in de gaten. Ook nu plaatsen werkgevers daar vacatures. En bezoek websites die speciaal voor de crisis zijn gemaakt. Op NLWerktDoor bijvoorbeeld, staan allerlei websites die handig voor u kunnen zijn.

Aan de slag in een ander beroep – hoe doe ik dat?

Heeft u er wel eens aan gedacht om (tijdelijk) aan de slag te gaan in een ander beroep? De vaardigheden die belangrijk zijn in uw laatste beroep, worden ook vaak gevraagd in andere beroepen. Als u op een andere manier naar uw beroep kijkt, zijn er veel meer mogelijkheden om een nieuwe baan te vinden.

Doe een beroepentest

Vindt u het lastig om te bepalen of een ander beroep écht bij u past? Doe een beroepentest met de Beroepenvinder. Hiermee ontdekt u welke beroepen bij u passen en vindt u direct vacatures waarop u kunt solliciteren. Gebruik daarna de Beroepenkaart voor meer informatie per beroep. Vindt u het lastig om te bedenken wat voor werk u kunt doen in een andere sector? Neem contact op met een uitzendbureau. Zij kunnen u helpen bij het vinden van passend werk. Wilt u advies over omscholing? Neem dan contact op met het Leerwerkloket in uw regio.

Tip

Als straks de coronamaatregelen zijn opgeheven, ziet de arbeidsmarkt er waarschijnlijk anders uit. Probeer daarom breder te zoeken dan alleen uw laatste beroep. Kijk vooral naar uw vaardigheden.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page